VANILKOVÉ CUPCAKES S KRÉMY
Z ČOKOLÁDY A MÁSLOVÝCH SUŠENEK
SUROVINY
Vanilkové cupcakes
·
115 g másla
·
130 g cukru krupice
·
3 vejce
·
1 lžička vanilkového extraktu
·
jeden vanilkový lusk
·
60 ml mléka
·
100 g hladké mouky
·
100 g polohrubé mouky
·
1,5 lžičky prášku do pečiva
·
špetka soli
Čokoládový krém
·
165 g čokolády na vaření Fin Carré
·
205 g mascarpone
·
200 ml smetany ke šlehání
Sušenkový krém
·
180 g sušenek Tastino Petit Beurre Sušenky
vanilkové
·
250 ml smetany ke šlehání
·
150 g másla
Na dozdobení:
·
sezónní ovoce
POSTUP
Vanilkové cupcakes
·
Máslo vyšleháme do světlé pěny a následně
postupně přidáváme cukr
·
Přidáme vejce, vanilkový extrakt a vydlabaný
vanilkový lusk
·
V míse si smícháme obě mouky, prášek do
pečiva a sůl
·
K máslu s cukrem přidáváme střídavě část
moučné směsi, mléko a druhou část mouky
·
Těsto rozdělíme do 12 košíčků na cupcakes a
pečeme při 175 °C asi 15-20 minut
Čokoládový krém
·
Rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout
·
Prošleháme mascarpone a přidáme vychladlou
čokoládu
·
Nakonec přimícháme ušlehanou šlehačku
Sušenkový krém
·
Sušenky rozdrobíme a zalijeme smetanou. Směs
necháme na chvíli bobtnat.
·
Vyšleháme máslo do světlé pěny a následně po
částech přidáváme sušenkovou směs
Sestavení cupcakes
·
Každý z krémů dáme zvlášť do cukrářského
sáčku se zdobicí špičkou. Cupcakes zdobíme nejdřív čokoládovým a následně
sušenkovým krémem
·
Dozdobíme sezónním ovocem
Žádné komentáře:
Okomentovat