neděle 27. dubna 2014

Pozdní velikonoční nápor no.2-Beránek

Na beránka se vždycky těším celý rok. Mám totiž ten nejlepší recept na světě. Dá se sice upéct kdykoliv během roku jako buchta na plech, ale to prostě není ono. Recept na něj máme už snad sto let, napsaný tužkou na tom nejošoupanějším čtverečkovaném papírku. Dokonce měl úspěch i na letošním velikonočním soustředění, takže fakt nejsem jediná, kdo ho má rád :-D

Jedná se vlastně o úplně jednoduché tvarohové těsto a jak už jsem napsala výše, můžete recept klidně použít jen na buchtu na plech-třeba i s ovocem nebo čímkoliv, co uznáte za vhodné. Můžete si do něj klidně přidat oříšky, rozinky a tak...(i když jedním z největších úspěchu beránka na soustřeďku letos bylo, že v něm je "spousta čokolády a ne žádný zas***ý rozinky" :-D)

VELIKONOČNÍ TVAROHOVÝ BERÁNEK

250g tvarohu
250g cukru moučka
250g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
vanilkový cukr
4 vejce
1 hera(může být i trochu méně)
čokoláda na vaření podle chuti(za mě-čím víc, tím líp)
postup:
Cukr, vejce a heru utřeme do pěny. Po částech přidáváme mouku s práškem do pečiva a tvaroh. Nakonec přidáme nasekanou čokoládu a vylijeme do vymazané a vysypané formy(vymazávat rozpuštěným máslem!).
Pečeme cca na 200°C -nejdřív nastavím půl hodinky a pak kontroluju špejlí, dokud není beránek upečený.


2 komentáře:

  1. Nalákáš mě na spoustu čokolády... a v ingrediencích není o čokoládě ani zmínka! Tomu říkám zmatení (ne)přítele! :-D

    OdpovědětVymazat